Spinatlasagne

Spenat lasagne

Spinatlasagne

Vegetarisk, kremet og svært god lasagne laget av spinat og røde linser. Rik på fiber og jern, som er så viktig for deg som er gravid!

1 h
8 porsjoner
Ingredienser 8 porsjoner
Olivenolje 1 ss
Løk 1 gul
Hvitløksfedd 2 stk.
Gulrøtter 3 stk.
Rød paprika 1 stk.
Squash 1 stk.
Hvitløkspepper 1 ts
Hakkede tomater 2 bokser
Vann 3 dl
Grønnsaksbuljongterning 1 stk.
Røde linser 2 dl
Fersk spinat 200 g
Lasagneplater 200 g
Revet ost 3 dl
Salt etter smak

Fremgangsmåte

Num 1
Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.
Num 2
Varm opp olivenolje i en gryte. Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter, paprika og squash, fres i oljen til løken blir myk. Krydre med hvitløkspepper og salt.
Num 3
Tilsett hakkede tomater, vann, grønnsaksbuljong og røde linser. La koke på svak varme i 20 minutter.
Num 5
Legg lasagneplater, linsesaus og fersk spinat i flere lag oppå hverandre i formen. Toppes med revet ost.
Num 6
Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ta ut lasagnen, og la den kjøle seg ned litt før servering.

Tips!

Røde linser kan fint byttes ut med grønne. Bruk en gaffel til å kjenne om lasagnen er gjennomstekt.